Un gran pacte per situar l’infrafinançament a la política estatal

La campanya «Per un bon finançament», després d’un any impulsant diferents actes de sensibilització, mobilització i teixir aliances a nivell local, entre illes i amb territoris peninsulars, assumeix que no s’han aconseguit els objectius marcats al seu manifest fundacional. No obstant això, manté intocables les mateixes conviccions que el primer moment: es fa necessari continuar les reivindicacions per a garantir un autogovern capaç de respondre a les necessitats de la ciutadania.

Amb la finalitat d’augmentar la consciència ciutadana i de fer-se sentir per les seus del poder estatal, la campanya «Per un bon finançament» proposa la signatura a les organitzacions representatives de la societat civil i a tots els partits polítics la signatura d’un Pacte de País. «Hem d’aconseguir situar, a la propera legislatura, els problemes d’infrafinançament que patim a les Illes, però també altres territoris de l’Estat, a l’agenda política estatal», apunten les veus de la plataforma.

Les mesures que incorpora el Pacte:

  1. Garantir la total aprovació del REIB i la seva inajornable implementació
  2. Exigir la negociació, sense més dilacions, d’un nou model de finançament just que asseguri el principi d’ordinalitat i que incrementi la capacitat recaptatòria per part de les comunitats autònomes
  3. Aconseguir un increment progressiu del capítol d’inversions dels pressuposts de l’Estat
  4. El pagament de les inversions estatutàries encara pendents
  5. La corresponsabilitat de l’Estat amb el deute autonòmic
  6. La cogestió aeroportuària
  7. La immediata derogació de la llei Montoro que està ofegant els nostres municipis

Comparteix!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Deja un comentario