L’Ajuntament d’Alcúdia, el més perjudicat per la Llei Montoro, es reivindica

Avui dimarts 9 d’octubre a les 13h, ha estat col•locada la banderola al balcó de l’Ajuntament d’Alcúdia en el marc de la campanya “Uneix-te per un bon finançament”, per donar suport a les reivindicacions per la reforma del sistema de finançament, com són la derogació de l’anomenada “Llei Montoro” i l’exigència d’aprovació d’un REB amb garanties, entre d’altres reivindicacions. Aquesta campanya compta amb el suport d’una trentena d’ajuntaments, a més del Consell de Mallorca. L’Ajuntament d’Alcúdia, com a municipi adherit a la campanya, ha estat avui l’indret on s’ha realitzat la col•locació de la pancarta.

L’acte ha comptat amb la presència del batle d’Alcúdia Antoni Mir, acompanyat de la regidora d’Hisenda Joana Maria Bennàssar, el responsable del grup promotor de la campanya “Per un bon finançament” Xisco Mellado i Miquel Gelabert, així com regidors i regidores del consistori alcudienc.

La llei de despesa crucifica als municipis i l’Ajuntament és l’administració més propera als ciutadans

El batle d’Alcúdia Antoni Mir ha expressat que “Com és sabut per tothom hi ha un mal finançament a aquestes illes, sobretot als municipis, la llei de la despesa està crucificant als municipis i l’ajuntament és l’administració més propera als ciutadans. No té sentit tenir doblers al banc, quan els ciutadans tenen manca de serveis, manca de seguretat i ja està bé que les illes pateixin i estigui estar al furgó de la coa”. També el batle ha dit que “Alcúdia està adherida a aquest grup promotor. Hi ha moltíssims ajuntaments i altres entitats i consideram que és necessari que Madrid sàpiga que enmig de la mar hi ha unes illes que tenen unes necessitats”.

Xisco Mellado, pertanyent a aquest grup promotor, ha expressat que “intentam des de les entitats adherides anar creant consciència ciutadana sobre el greu problema que patim les illes en esser infrafinançades. Demanam un millor finançament, i un REB en condicions per les Illes Balears, i com no pot ser d’una altra manera,  juntament amb ajuntaments com el d’Alcúdia, demanam que se derogui d’una vegada per totes la Llei Montoro. No pot ser que se recaptin uns doblers i que aquests doblers no reverteixin amb serveis o amb infraestructures per al poble”.

Per últim, el batle ha afegit que l’acte d’avui ha estat simbòlic i té un rerefons important perquè quedi constància que l’Ajuntament dóna suport totalment a les reivindicacions per una millor finançament i se penja la banderola per deixar constància d’aquesta manca de serveis, degut a al finançament o dels ajuntaments i de les illes.

Comparteix!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Deja un comentario