Front comú a València per un bon finançament

El passat divendres 19 d’octubre, una expedició de representants de la plataforma ‘Per un bon finançament‘ (Illes Balears) viatjà a València per a mantenir una reunió de treball amb l’homòloga valenciana ‘Per un finançament just‘, amb l’objectiu de compartir sinergies i planificar futures passes.

Manifest de València per un nou finançament 

Es signà i es va fer públic un manifest conjunt entre ambdues campanyes, el conegut com «Manifest de València«. Al text, es reconeix que «la insuficiència financera va fent mossa en els serveis bàsics», malgrat observar una «predisposició favorable del nou executiu a reiniciar el camí perdut, d’interlocució i diàleg». Amb tot, es reclama «de forma urgent una reforma del sistema de finançament al llarg de 2019» i per aquest motiu es sol·licita «la convocatòria immediata de la Conferència de Presidents (…) per a tractar-ho de manera urgent». A més a més, les qüestions del deute de l’Estat, el dèficit inversor, el Règim Especial de Balears o l’ordinalitat també apareixen com a reivindicacions.

Teixir aliances per a una causa comuna

Un dels consensos de les plataformes cíviques per a la reforma del sistema de finançament és avançar en matèria d’aliances territorials al conjunt de l’Estat. Es creu convenient assolir acords amb entitats i organitzacions més enllà dels territoris «objectivament» perjudicats per l’actual model de finançament. Per aquest motiu, s’instà a la recerca d’ajuda i col·laboració en les reivindicacions i evitar, a les totes, un discurs de confrontació entre territoris. «El marc de la nostra lluita comença i acaba amb la gent i el seu benestar», es va repetir nombroses vegades durant la roda de premsa.

 

Comparteix!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Deja un comentario