COMUNICAT: Avaluació de la campanya i valoracions de la nova conjuntura política

Passats quatre mesos de l’acte fundacional a Inca, el grup promotor de la campanya “Per un bon finançament” valora positivament el seu transcurs i recorregut:

  1. En primer lloc, el grup promotor destaca la implantació territorial i mediàtica de les organitzacions integrants que han facilitat la realització de fins a 10 actes a nivell local, que han servit per difondre el Manifest i les reivindicacions en matèria de finançament de la campanya. S’han combinat presentacions, col·loquis amb experts on també hi han participat agents del teixit associatiu municipal i nombroses aparicions en premsa (editorials, monografies, columnes, etc). En matèria d’aliances, celebrar l’acte conjunt amb la plataforma homòloga valenciana.
  2. En segon lloc, el grup promotor reivindica l’adhesió de més de 20 municipis de les Illes Balears al “Manifest per un Bon Finançament” expressat a través de les mocions als plenaris. Menció especial es mereix el Consell de Mallorca, institució que ha compartit els mateixos criteris d’afinitat. En aquest sentit, apuntar que el suport dels partits a la causa del “finançament just” supera la majoria parlamentària del Govern de les Illes Balears.

Davant la nova conjuntura política, amb l’arribada d’un nou govern d’Espanya encapçalat pel socialista Pedro Sánchez, el grup promotor manifesta:

  1. La seva esperança davant la nova situació de canvi polític al govern d’Espanya, tot esperant que sigui més positiva pels interessos de la ciutadania de Balears.
  2. El caràcter prioritari i urgent de l’aprovació d’un bon REB, a l’alçada de les necessitats de les Illes Balears; sense renunciar a la revisió del deute de l’Estat amb l’autonomia i la derogació de la Llei Montoro.
  3. Malgrat tenir constància de les dificultats del context actual, instam al Govern de les Illes Balears a fer arribar al nou executiu els criteris d’ordinalitat i d’augment de la capacitat recaptatòria que ha de regir el futur model de finançament autonòmic.
  4. La voluntat persistent de seguir un full de ruta propi, des de la campanya «Per un Bon Finançament», continuant amb les tasques de presència pública i de sensibilització a peu de carrer entorn a la necessitat d’acabar amb l’infrafinançament que patim.

 

Públic assistent a l’acte fundacional a Inca (21/02/2018) | Foto: M. BARCELÓ (Arabalears)
Comparteix!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Deja un comentario