Clam contra la Llei Montoro a l’acte de Sineu

Més de cinquanta persones han assistit aquest diumenge 19 d’agost a l’acte que ha tengut lloc a Sineu en el marc de la campanya «Per un bon finançament» per a les Illes Balears. De caire marcadament comarcal i de reivindicació municipalista, hi han participat nombrosos representats de la Part Forana (a banda de Sineu; Llubí, sa Pobla, Llucmajor, Algaida, Lloseta i Alaró). El fil conductor de l’esdeveniment ha estat, sobretot, la Llei Montoro, de la qual se n’ha exigit la seva derogació. El col·lectiu Glosadors de Mallorca, a través de la glosa, ha estat l’encarregat de presentar, conduir i cloure l’acte, que ha tengut intervencions del batle de Sineu, Miquel Gelabert, i del membre de la campanya Miquel Rosselló.

«No és comprensible que qui ha fet bé els deures, hagi de sanejar a qui no ho ha fet»

El batle de Sineu, Miquel Gelabert, ha mostrat la seva incomprensió davant el fet que l’Estat faci pagar als ajuntaments els desajustos i deutes que contreu: «No és comprensible que qui ha fet bé els deures, hagi de sanejar a qui no ho ha fet». Ha afegit les conseqüències negatives que, al seu parer, comporta aquesta decisió: «l’Estat és qui menys coneix les necessitats que té un municipi, per tant, no hauria de restringir ni decidir en què es gasta al seu dia a dia. Les necessitats de contractació de personal i els serveis com l’escoleta haurien d’anar primer».

Consciència ciutadana per la qüestió del finançament

Miquel Rosselló, membre del grup promotor de «Per un bon finançament» ha recordat la importància de prendre consciència entorn a un tema -el finançament autonòmic- que «ho determina quasi tot». Segons Rosselló, l’infrafinançament està estretament lligat al model precari de transport públic de les Balears, a l’escassa implantació d’energies renovables i a la desprotecció del medi ambient. Finalment ha refermat la idea de que cal lliurar, com a balears, un front comú per assolir un finançament «a l’altura de les nostres necessitats».

Comparteix!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Deja un comentario